Pup opvoeden, een kwestie van geduld

Heb je de knoop doorgehakt en is er eindelijk besloten om die schattige pup in huis te nemen? Dan is de tijd nu gekomen om te beginnen aan de opvoeding van je vrolijke, maar misschien toch ietwat drukke viervoeter.

Met meer dan 350 hondenrassen, vergt iedere hond weer zijn eigen aanpak. Waar moet je op letten bij de opvoeding van een pup? Met onderstaande tips zal het opvoeden van een pup een stukje makkelijker worden.

Puppy opvoeden tijdens de eerste weken

In het eerste stadium van de opvoeding ben je misschien al snel geneigd om de pup van alles te leren. Echter, in deze periode is het laten wennen aan zijn nieuwe omgeving, samen met de band die jullie samen moeten opbouwen, één van de belangrijkste taken. In deze fase is het belangrijk dat er wordt gewerkt aan het zelfvertrouwen van de pup. Investeer ook in jullie band door vertrouwen te winnen, zodat de pup weet dat hij of zij zich altijd veilig kan voelen in jouw buurt.

 

Tijdens deze eerste, cruciale, weken kun je daarnaast alvast een basis leggen van gewenst gedrag en rustig aan beginnen met het leren van simpele trucjes, zoals zitten, liggen en pootje geven.

Een pup zindelijk maken hoort erbij

Het is niet de leukste taak die er is en het kan soms best frustrerend zijn om thuis te komen en te zien dat je lieftallige pup een ‘cadeautje’ heeft achtergelaten. Het zindelijk maken van een pup vergt ontzettend veel tijd én geduld, maar het is gelukkig niet onmogelijk! Er zijn speciale puppy-pads verkrijgbaar, waar puppy’s hun behoefte op kunnen doen. Helaas kan het langdurig gebruik van deze pads er wel voor zorgen dat je pup niet 100% zindelijk wordt. Begin dus vooral met het creëren van een schema, waarbij de pup wordt uitgelaten op vaste tijden. Op deze manier leert de pup zich aanpassen aan deze tijden en is hij of zij in no-time zindelijk!

Hondenpension-hesterhoeve-hondenopvang

Waarom bijten pups?

Niemand weet waarom een pup precies bijt. Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom een puppy bijt:

Hij is moe;
Hij wil spelen;
Hij is verveeld;
Zijn tandjes zijn aan het wisselen;
Hij communiceert op deze manier met andere honden.

Het bijten in spullen hoort er bij een puppy nou eenmaal bij. Zorg er dus voor dat hij of zij niet bij je waardevolle spullen kan. Heeft je pup iets kapot gebeten? Dat hoort er nu eenmaal bij. Het is hierbij belangrijk om vooral niet boos te worden. Blijf kalm, zodat je pup niet onnodig onzeker wordt.

Het beste opvoedboek voor puppy’s

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je jezelf zo goed mogelijk in wilt lezen over de opvoeding van je pup. Gelukkig zijn er een aantal fantastische boeken beschikbaar, die jou daar een handje mee kunnen helpen. Zo is het boek ‘puppymanieren’ een absolute aanrader. Het verstandigste om te doen, is om je zoveel mogelijk in te lezen over het opvoeden van een pup en om niet te vergeten dat dit met veel geduld gepaard gaat.

Geef je jouw puppy de liefde die hij of zij nodig heeft? Dan kun je ervan verzekerd zijn dat je er dubbel zoveel liefde voor terug zal krijgen.

Heb je net een puppy gekocht en wil je álles weten over honden? Neem dan snel een kijkje tussen onze andere blogs.

Hondenpension achterhoek

Ben jij op zoek naar een fijne logeerplek voor jouw hond in de Achterhoek? Wij hebben nog plaatsen beschikbaar: zowel in onze dagopvang, als in ons hondenpension. Reserveren kan via onze website!

 

Onze diensten

Hondenpension

Gaat u op vakantie of voor langere tijd weg? Uw hond is van harte welkom in ons heerlijke hondenpension.

Dagopvang

Vindt u het fijn als uw hond wordt opgevangen, terwijl u overdag aan het werk bent? Of zoekt u voor een dagje oppas? Onze dagopvang is dan een ideale oplossing!

Trimsalon

Wilt u uw hond weer gewassen en geknipt komen ophalen? Wij hebben een trimsalon op locatie.