Vakantie in de Achterhoek? Wij passen graag op uw hond!

Hondenpension Achterhoek

De zomervakantie is al eventjes begonnen, evenals het prachtige zomerweer. Nog nooit was een vakantie in eigen land zo populair als dit jaar. Bent u nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Kom dan eens gezellig naar de Achterhoek! Hier is in ieder jaargetijde genoeg te beleven.

 

Prachtige landschappen met weilanden, houtwallen, kabbelende beekjes én bos maken deze omgeving perfect geschikt voor een leuke vakantie in eigen land, zowel in de zomer als in de winter. En, uiteraard: wij nemen met veel liefde en plezier de zorg van uw hond op ons! Of jullie voor langere tijd of zelfs maar voor één dagje oppas nodig hebben, wij staan het hele jaar door voor u en uw hond klaar. Zo kunnen jullie onbezorgd genieten én heeft jullie hond ook de tijd van zijn leven.

Hesterhoeve: gevestigd in Varsselder

Ons hondenpension is gevestigd in Varsselder, een klein en gezellig plaatsje in de Achterhoek. Bent u benieuwd wat er in onze omgeving allemaal te doen is? Uiteraard geven wij leuke tips, zodat u helemaal voorbereid deze kant op kunt komen!

Tip 1: Bezoekerscentrum Min40Celsius in Varsselder

Ooit was de Achterhoek bedekt met een dikke laag ijs. De buitentemperatuur was, u raadt het al, rond de min 40 graden Celsius. Dit geweldig leuke bezoekerscentrum neemt jullie mee naar deze tijd: de ijstijd. 

 

U zult erachter komen dat de ijstijd ongelooflijk veel invloed heeft gehad op ons huidige landschap. Ervaar zelf aan de hand van films, documentaires en reconstructies van dieren en exposities van opgravingen hoe het er in die tijd uit heeft gezien in de Achterhoek. Daarnaast worden er ook excursies georganiseerd bij zandwinning Azewijnse Broek. Dit bezoekerscentrum is een absolute aanrader!

 

Hondenpension-hesterhoeve-hondenopvang

Tip 2: Museum More, Kasteel Ruurlo

In Gorssel, een klein stukje rijden vanaf Varsselder, vindt u Kasteel Ruurlo. Dit eeuwenoude kasteel is vanaf de 15 eeuw in handen geweest van een Nederlandse adellijke familie. Vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw heeft het kasteel dienst gedaan als gemeentehuis van Ruurlo. In 2013 kocht Hans Melchers dit kasteel en landschapspark en liet het grondig restaureren. Inmiddels is dit kasteel onderdeel van museum MORE, dat volledig gewijd is aan de modern-realistische kunst. Hier is de collectie van Carel Willink/Fong Leng te vinden. Bent u een kunstliefhebber? Dan is dit museum zeker de moeite waard!

 

Tip 3: Doolhof Ruurlo

Als u dan tóch in Ruurlo bent, dan kunt u meteen een kijkje nemen bij het grootste heggendoolhof van de wereld! In de buurt van Kasteel Ruurlo staat dit indrukwekkende doolhof, dat in 1890 werd aangelegd. Het doolhof is maar liefst één hectare groot en bestaat uit zon 1188 meter aan paden. Dit doolhof staat in het Guinness Book of Records beschreven als grootste van de wereld. Let wel op: het doolhof is momenteel tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus.

 

Tip 4: De open tuinen van Landgoed de Wiersse

Bent u een echte tuinliefhebber? Dan kunt u deze open tuinen niet aan u voorbij laten gaan. Landgoed de Wiersse heeft zo’n 16 hectare aan historische en uitstekend onderhouden open tuinen. Dankzij de prachtige gevarieerde omgeving zijn deze tuinen in ieder jaargetijde absoluut de moeite waard. Ieder seizoen is de tuin verrassend anders.

  

 

Tip 5: Wijngaard Elanova in Vorden

Bent u een wijnliefhebber? Dan is deze wijngaard absoluut de moeite waard! Trakteer uzelf op een leerzame én smaakvolle beleving. In de periode van april tot oktober kunnen individuele bezoekers in principe iedere zaterdagmiddag terecht voor een leuke rondleiding door deze wijngaard. Na afloop kunt u wijnen proeven van de Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers én is de gelegenheid er om wijn te kopen.

 

Hondenpension nodig in de Achterhoek?

Bent u van plan om vakantie te komen vieren in de Achterhoek? Wat leuk! Als u nog op zoek bent naar een perfecte vakantiebestemming voor uw hond, dan hebben wij goed nieuws! Wij nemen met veel liefde en aandacht de zorg voor uw trouwe viervoeter uit handen. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw hond bij ons dezelfde aandacht krijgt als die hij bij u thuis gewend is. Zo bent niet alleen u verzekerd van een fijne vakantie, ook uw hond zal weer helemaal blij thuis komen!

 

Wij hebben voor de komende tijd nog enkele plaatsen beschikbaar. Wilt u een plaatsje voor u hond reserveren? Dit kunt u heel gemakkelijk doen op onze website

Onze diensten

Hondenpension

Gaat u op vakantie of voor langere tijd weg? Uw hond is van harte welkom in ons heerlijke hondenpension.

Dagopvang

Vindt u het fijn als uw hond wordt opgevangen, terwijl u overdag aan het werk bent? Of zoekt u voor een dagje oppas? Onze dagopvang is dan een ideale oplossing!

Trimsalon

Wilt u uw hond weer gewassen en geknipt komen ophalen? Wij hebben een trimsalon op locatie.