Een hondenpension: hoe bereidt u zichzelf én uw hond voor?

Voorbereiding Hondenpension

Gaat u op vakantie, familieweekend of zakenreis? Als u uw hond hier niet mee naartoe neemt, is het fijn als u een goede plek heeft waar u hem heen kunt brengen. Een hondenpension is zo’n plek. Hondenpension Hesterhoeve is een royaal hondenpension met een groot hart voor dieren; wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw hond het bij ons naar zijn zin heeft en dezelfde aandacht krijgt als die hij bij u thuis gewend is. 

Terwijl u als baasje geniet van een weldoende vakantie, neemt het hondenpension met veel liefde de zorg voor uw viervoeter over. We begrijpen dat het fijn is om te weten hoe u uzelf én uw hond voorbereidt op het verblijf. Graag geven wij alvast wat meer uitleg over ons hondenpension en geven we u enkele tips om het verblijf van uw hond zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ons Hondenpension

Binnen het hondenpension hebben wij veel ruime kennels. Naargelang de grootte en de bewegingsbehoefte van uw hond gaan we bepalen welke kennel het meest geschikt is voor uw hond. Om de hygiëne te waarborgen, worden de kennels in het dierenpension dagelijks grondig gepoetst en ontsmet.

Ons Hondenpension heeft plaats voor maar liefst 230 honden. Is uw hond al op leeftijd, of is hij wat banger aangelegd dan andere honden? Wij hebben aparte rijen voor honden die wat meer rust nodig hebben binnen het hondenpension.

Hesterhoeve: dierenpension met speelweide

Het dierenpension beschikt over een volledig omheinde, grote speelweide waar de honden dagelijks vrij los worden gelaten en ze zich naar hartenlust onder toezicht heerlijk kunnen uitleven. De honden gaan drie keer per dag naar de speelweide om daar even lekker te kunnen ravotten, snuffelen of even heerlijk rustig rond te lopen. 

Hondenpension-hesterhoeve-hondenopvang

5 tips ter voorbereiding op het verblijf in het hondenpension

  1. Om de aanpassing naar het verblijf in de kennel van het dierenpension te vergemakkelijken, is het aan te raden om enkele vertrouwde spulletjes van uw hond mee te geven tijdens het verblijf. Het bij zich hebben van de eigen drinkbak, eetbak, een speeltje of dekentje kan ervoor zorgen dat uw hond zich sneller in de kennel van het dierenpension thuis voelt
  2. Uiteraard kunt u ook een kort bezoekje vooraf brengen met uw hond, zodat het dier alvast kan kennismaken. Zo verloopt de overstap naar het dierenpension soepeler wanneer het moment dan is aangebroken dat u op vakantie gaat en uw huisdier bij ons zal blijven. Wilt u graag vooraf een kijkje komen nemen, dan zouden we het fijn vinden als u hiervoor een afspraak wilt maken.
  3. Vindt u het belangrijk dat uw hond zijn gebruikelijke voeding krijgt? Dat is uiteraard geen enkel probleem. In dat geval kunt u de gewenste voeding natuurlijk meegeven. Het zou fijn zijn als u een sticker met de naam van uw hond op de verpakking kunt plakken. Op die manier behouden wij het overzicht.

  4. Geef een ongewassen kledingstuk van uzelf mee. Zo heeft uw hond iets bij zich dat van u is.

  5. Vergeet het vaccinatieboekje niet mee te nemen! Zonder bewijs van vaccinatie is in het dierenpension geen verblijf mogelijk.

Waarom vaccinaties?

Het is belangrijk dat uw hond is voorzien van de nodige vaccinaties. Hij gaat natuurlijk naar een plek waar ook veel andere huisdieren zijn en wij vinden de veiligheid van al onze huisdieren ontzettend belangrijk. Om de gezondheid van alle honden die in ons hondenpension verblijven te kunnen garanderen, wordt er een geldig bewijs van vaccinatie gevraagd. 

Tip: regel de vaccins niet op het laatste moment! Soms moeten vaccins een aantal maanden vooraf worden gegeven.

Welke vaccinaties heeft uw hond nodig voor een verblijf in ons hondenpension?

Hondenziekte (2 jaar geldig)

Weil en Parvo (1 jaar geldig)

Kennelhoest (1 jaar geldig)

Bordetella (1 jaar geldig)

 

Hond voor het eerst naar ons hondenpension?

Wij kunnen ons voorstellen dat het spannend is om uw hond voor de eerste keer naar een nieuw hondenpension te brengen. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat niet alleen u, maar ook wij optimaal voorbereid zijn op de komst van uw hond. Omdat iedere hond anders is, zullen wij u daarom vooraf een aantal vragen stellen over uw hond. Graag komen wij het volgende over uw hond te weten:

– de gebruikelijke maaltijd van uw hond

– algemeen gedrag van de hond

– mogelijke incompatibiliteit van groepswandelingen

– eventuele benodigde medicatie van uw hond

Daarnaast is het goed om de gegevens van een contactpersoon achter te laten: natuurlijk doen wij er alles aan om het verblijf goed te laten verlopen. Maar, mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan is het goed om een contactpersoon achter de hand te houden die direct kan worden ingelicht. 

Wij kijken er enorm naar uit om uw hond een heerlijke, welverdiende vakantie te kunnen geven!

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom ons hondenpension? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Onze diensten

Hondenpension

Gaat u op vakantie of voor langere tijd weg? Uw hond is van harte welkom in ons heerlijke hondenpension.

Dagopvang

Vindt u het fijn als uw hond wordt opgevangen, terwijl u overdag aan het werk bent? Of zoekt u voor een dagje oppas? Onze dagopvang is dan een ideale oplossing!

Trimsalon

Wilt u uw hond weer gewassen en geknipt komen ophalen? Wij hebben een trimsalon op locatie.