Bucketlist voor jou én jouw hond! 5 dingen die jullie gedaan moeten hebben!

Hou jij van jouw hond én van afwisseling? Dan ben je vast benieuwd naar wat je nog meer met jouw viervoeter kan doen, behalve het dagelijkse rondje door de wijk lopen. Want zeg nou zelf: we zijn allemaal wel toe aan iets leuks, toch? Wij gingen op zoek naar inspiratie, en die hebben we gevonden! Wij geven vijf tips die je samen met jouw hond kunt ondernemen.

1. Suppen met je hond verdient absoluut de eerste plaats!

En dan hebben we het niet over samen eten, als in ‘supper’, nee dan hebben we het over Stand Up Paddling met je hond! Je peddelt dan met je hond op een soort surfboard over het water. Uiteraard is deze activiteit perfect in de zomer. Suppen met je hond is een eerste keer best spannend, maar daarom worden er zelfs ‘hondensup-lessen’ gegeven! Je krijgt alle begeleiding die nodig is en jij en je hond beleven een onvergetelijke ervaring.

2. Naar het strand met je viervoeter.

Van oktober tot half april mogen er geen honden op het strand tussen 09.00 en 19.00. Gelukkig zijn er een aantal uitzonderingen: tussen Noordwijk en Katwijk is een hondenstrand wat het hele jaar door toegankelijk is voor honden. Ook bij Kijkduin is er een hondenstrand, tussen IJmuiden en Bloemendaal aan Zee, bij Wassenaar en op Texel. Op deze hondenstranden kan je heerlijk samen uitwaaien, met de bal spelen of samen een duik in de golven nemen. Spelen in de branding is op zich ook al een feest! Vergeet niet om drinkwater mee te nemen voor je hond, want van zout water krijgt hij alleen nog maar meer dorst! Een handdoek is natuurlijk ook essentieel.

 

Hondenpension-hesterhoeve-hondenopvang

3. Speuren.

Je gaat natuurlijk niet met je hond naar de sportschool, maar er zijn wel degelijk hondensporten waar je uit kunt kiezen. Zo kun je gaan speuren met je hond. Honden snuffelen van nature al heel veel en hij zal je enorm dankbaar zijn als hij hiermee echt aan het werk mag gaan. Je begint eenvoudig door in een rechte lijn een spoortje van brokjes uit te zetten. Een volgende keer leg je de brokjes wat verder uit elkaar en maak je wat bochten. Wat ook leuk is, is om je hond een mens te laten opsporen. Je laat de hond dan een kledingstuk ruiken van die persoon en geeft hem de opdracht om te zoeken. De verstopplek kan je alsmaar moeilijker maken. Je zal verbaasd zijn hoe moe je hond is na het speuren. Het kost hem heel veel energie en concentratie.

 

4. Behendigheid.

Bij behendigheid (ook wel agility genoemd) legt de hond op jouw aanwijzingen een parcours af met hindernissen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tunnels, een wip, een schutting, hoogtesprongen en breedtesprongen. Als je een onzekere hond hebt, kan dit zeker bijdragen aan zijn zelfverzekerdheid. Behendigheid vraagt veel durf, uithoudingsvermogen en discipline. Zelf moet je het geduld op kunnen brengen om jouw viervoeter te begeleiden, want hij snapt natuurlijk niet in één keer wat je van hem verwacht. Het geeft een echte kick als jouw hond het snelst en met de minste fouten het parcours aflegt!

5. Massage.

Wist je dat er speciale cursussen hondenmassage zijn? Hier leer je meer over de houding en beweging van je hond en leer je weefselspanning en verhoogde temperatuur te herkennen. Door middel van massage kan je de spanningsgebieden opsporen en gericht aanpakken. Honden hebben er veel baat bij als zij op de juiste wijze gemasseerd worden (net als mensen!). Het ontspant en zorgt ervoor dat drukke honden rustig worden. Ook geeft het een betere bloed- en lymfecirculatie, waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden. Je kan er verklevingen of verzuring in spieren mee wegwerken en het werkt preventief tegen allerlei kwalen. Massage kan zelfs gedragsmatige problemen doorbreken. Zeker het onderzoeken waard!

Hondenpension boeken hoogseizoen

Ben jij op zoek naar een fijne logeerplek voor jouw hond? Wij hebben nog plaatsen beschikbaar: zowel in onze dagopvang, als in ons hondenpension. Reserveren kan via onze website!

 

Onze diensten

Hondenpension

Gaat u op vakantie of voor langere tijd weg? Uw hond is van harte welkom in ons heerlijke hondenpension.

Dagopvang

Vindt u het fijn als uw hond wordt opgevangen, terwijl u overdag aan het werk bent? Of zoekt u voor een dagje oppas? Onze dagopvang is dan een ideale oplossing!

Trimsalon

Wilt u uw hond weer gewassen en geknipt komen ophalen? Wij hebben een trimsalon op locatie.