Het hondenpension tijdens oud en nieuw

Honden tijdens oudjaar

Waar oudjaar voor de meeste mensen een feestelijke aangelegenheid is, is het voor de meeste honden een stressvolle en vervelende dag. Voor sommige dieren is vuurwerk tijdens oud en nieuw geen enkel probleem. Maar, veel honden schrikken enorm van de flitsende lichten en de harde knallen: ieder jaar lopen er zelfs tientallen honden en katten weg tijdens oud en nieuw.

Eén ding is zeker: komend oud en nieuw zal een stuk minder knallend zijn dan alle voorgaande jaren en dat is goed nieuws voor alle honden en andere (bange) huisdieren!

Vuurwerkverbod 2020

Op 13 november 2020 heeft het kabinet de knoop doorgehakt: er komt een algeheel vuurwerkverbod voor de komende jaarwisseling. Het is dus verboden om dan vuurwerk af te steken. Op deze manier wil het kabinet voorkomen dat de ziekenhuizen nóg meer overbelast raken.  

Hoewel groots vuurwerk dus is verboden, is kindervuurwerk, of ook wel fop- en schertsvuurwerk, wél gewoon toegestaan. Dit is vuurwerk dat het hele jaar door te koop is en weinig gevaar met zich meebrengt. Op 31 december mogen er dus wél o.a. kleine ijsfonteintjes, knalerwten en ‘luchthuilers’ worden afgestoken.

Voornamelijk het (kleinere) vuurwerk waar veel geluid vandaan komt, kan toch nogal wat indruk maken op uw hond. Uw hond kan tijdens de wandeling schrikken en behoorlijk overstuur raken wanneer er klein vuurwerk in zijn buurt wordt afgestoken. Graag geven wij u tips, zodat u én uw hond een stressvrij en fijn oudjaar kunnen gaan beleven!

Honden en vuurwerk: tips!

Op heel veel plaatsen wordt er al vroeg begonnen met het afsteken van vuurwerk. Hoewel grootst vuurwerk dus niet is toegestaan komende jaarwisseling, zal er toch vroeg worden begonnen met het kleiner, en voor honden indrukwekkend, vuurwerk.

 

1. Het uitlaten van uw hond

Is uw hond bang voor vuurwerk? Dan is het een kwelling voor hem om naar buiten te gaan. Dwing je hond vooral niet! Gaat u toch wandelen met uw hond?

– Houd de wandelingen dan zo kort mogelijk

– Probeer op een afgelegen plek te gaan wandelen, waar zo min mogelijk herrie is

– Kies een gunstig tijdstip (bijvoorbeeld heel vroeg in de ochtend) voor de langste wandeling van de dag 

2. Blijf zelf ook rustig

Een hond spiegelt uw gedrag. Dit wil zeggen dat wanneer u zich bijvoorbeeld boos maakt om het vuurwerk, dit bij uw hond waarschijnlijk alleen maar stress zal opleveren. Komt u zelf tot rust? Dan zal ook uw hond zijn rust veel beter kunnen vinden!

 

3. Hesterhoeve: een rustige plek tijdens de jaarwisseling

Wilt u uw hond een zorgeloze jaarwisseling geven, zodat u zelf ook kunt genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken om uw hond? Breng uw hond dan naar ons hondenpension.

Hesterhoeve is een rustig en ruim gelegen hondenpension waar uw hond absoluut geen hinder ervaart van eventuele (kleine) knallen. Daarbij kan uw hond fijn spelen met de andere honden en beleven ze samen een heerlijk verblijf!

Hondenpension-hesterhoeve-hondenopvang

Op zoek naar een hondenpension tijdens de feestdagen?

Wilt u uzelf én uw hond fijne feestdagen bezorgen? Dan hebben wij goed nieuws; we hebben nog enkele plekken beschikbaar in ons hondenpension voor de komende feestdagen.

Wij nemen met liefde en aandacht de zorg over voor uw hond. Wij doen er natuurlijk alles aan om ervoor te zorgen dat uw hond evenveel aandacht krijgt als die hij bij u thuis gewend is. Daarnaast zal uw trouwe vriend ook geen hinder ervaren van eventueel vuurwerk, doordat ons hondenpension zeer rustig is gelegen.  

Hondenpension reserveren

Wilt u reserveren? Dat kunt u heel gemakkelijk doen op onze website! Hopelijk zien we u en uw hond snel bij Hesterhoeve!

Onze diensten

Hondenpension

Gaat u op vakantie of voor langere tijd weg? Uw hond is van harte welkom in ons heerlijke hondenpension.

Dagopvang

Vindt u het fijn als uw hond wordt opgevangen, terwijl u overdag aan het werk bent? Of zoekt u voor een dagje oppas? Onze dagopvang is dan een ideale oplossing!

Trimsalon

Wilt u uw hond weer gewassen en geknipt komen ophalen? Wij hebben een trimsalon op locatie.