Welke entingen heeft uw hond nodig voor een verblijf in ons pension?

Hondenpensions stellen vaak voorwaarden aan het toelaten van uw hond. Dit geldt ook voor Hesterhoeve. Zo is het verplicht om ervoor te zorgen dat uw hond is voorzien van bepaalde entingen. 

Wilt u uzelf én uw hond optimaal voorbereiden op het verblijf in ons hondenpension? In deze blog vertellen we u alles wat u moet weten over de entingen die uw hond in ieder geval moet hebben voor een verblijf bij ons. Natuurlijk vertellen wij u ook waarom wij dit zo belangrijk vinden.

Waarom krijgt een hond entingen?

Wanneer u een pup koopt, gaat u hiermee naar de dierenarts om hem te voorzien van de juiste entingen. Maar, waarom doen we dat eigenlijk? Een enting zorgt ervoor dat het lichaam van uw hond weerstand opbouwt tegen bepaalde ziektes, zonder dat uw hond hier ziek van wordt. Om ervoor te zorgen dat de opgebouwde weerstand niet zal verdwijnen, worden deze entingen soms een paar keer herhaald. 

U kunt uw hond in laten enten tegen de meest voorkomende hondenziektes en infecties. Wanneer u dus zorgt dat uw hond goed is gevaccineerd, dan verkleint u de kans dat uw hond ziek wordt óf andere honden besmet.

Om het welzijn én de veiligheid van alle honden te kunnen garanderen, zijn wij streng op het gebied van vaccinaties. Wij vinden het dus erg belangrijk dat uw hond is voorzien van de vereiste entingen: hij gaat immers naar een plek waar veel andere honden zijn. Om het welzijn van al onze logés te garanderen vragen wij bij aanvang een geldig bewijs van vaccinatie.

Welke entingen zijn verplicht bij Hesterhoeve?

Komt uw hond bij ons logeren? Dan is het dus verplicht om ervoor te zorgen dat uw hond is gevaccineerd. Voorwaarde bij ons is dat uw hond aantoonbaar in het bezit is van de volgende entingen:

Hondenziekte (2 jaar geldig)
Weil en Parvo (1 jaar geldig)
Kennelhoest (1 jaar geldig)
Bordetella (1 jaar geldig)

Wij adviseren om uw hond op tijd te laten inenten, soms moeten vaccinaties namelijk een aantal maanden vooraf worden gegeven.

 

Hoe weet ik welke entingen mijn hond heeft gehad?

Wanneer u een pup koopt, is deze altijd voorzien van een hondenpaspoort. In dit hondenpaspoort wordt precies bijgehouden welke vaccinaties uw pup al heeft gehad. Is er om één of andere reden geen hondenpaspoort aanwezig óf is er niet duidelijk welke entingen uw hond in het verleden heeft gekregen? Dan kunt u bij uw dierenarts uw hond opnieuw laten enten. Let op: pas na de booster is de enting op orde, waardoor wij uw hond hierna pas kunnen ontvangen.

 Wanneer u uw hond opnieuw laat enten, is het ook verplicht om uw hond alsnog te voorzien van een hondenpaspoort. U kunt een hondenpaspoort aanvragen bij uw dierenarts; zij zullen hier meteen in aangeven welke entingen uw hond (opnieuw) heeft gekregen.

Titerbepaling bij uw hond

Twijfelt u of uw hond bepaalde vaccinatie heeft gehad? Dan is het voor sommige vaccinaties mogelijk om een ‘titerbepaling’ te laten doen. Een titerbepaling kan worden gezien als een enting-programma op maat. Er wordt d.m.v. bloedonderzoek bij een hond gekeken of uw hond (nog) beschermd is tegen bepaalde ziektes. In het bloed zijn namelijk antistoffen tegen ziektes zichtbaar. Zijn er voldoende antistoffen vindbaar in het bloed? Dan is het niet nodig om (opnieuw) te vaccineren. Is er een tekort aan antistoffen zichtbaar? Dan kan er een vaccinatie cocktail worden toegediend en precies dátgeen aan uw hond worden gegeven wat hij nodig heeft.  

 Let op: een titerbepaling kan niet worden gedaan voor de kennelhoest of de ziekte van Weil. 

Heeft de dierenarts een titerbepaling uitgevoerd? Dan wordt de uitslag hiervan door de dierenarts verwerkt in het hondenpaspoort van uw hond.

Twijfel je over de entingen? Laat jezelf adviseren!

Wilt u 100% zeker weten dat uw hond veilig bij ons kan komen logeren? Kijk dan even in het hondenpaspoort wanneer uw hond voor het laatst is ingeënt. Is dit al een tijd geleden en bent u benieuwd of er nog voldoende antistoffen in het lichaam aanwezig zijn? Dan raden wij aan om contact op te nemen met uw dierenarts voor een titerbepaling óf eventueel een herhaal vaccinatie.

Hondenpension reserveren

Wilt u reserveren? Dat kunt u heel gemakkelijk doen op onze website! Hopelijk zien we u en uw hond snel bij Hesterhoeve!

Onze diensten

Hondenpension

Gaat u op vakantie of voor langere tijd weg? Uw hond is van harte welkom in ons heerlijke hondenpension.

Dagopvang

Vindt u het fijn als uw hond wordt opgevangen, terwijl u overdag aan het werk bent? Of zoekt u voor een dagje oppas? Onze dagopvang is dan een ideale oplossing!

Trimsalon

Wilt u uw hond weer gewassen en geknipt komen ophalen? Wij hebben een trimsalon op locatie.